Palić | Palić

Ovaj moderni kompleks odmarališta, koji je trenutno u fazi rekonstrukcije postojaćih i izgradnji novih objekata, nalazi se na osam kilometara od Subotice, na jednoj od najatraktivnijih turističkih lokacija na Paliću, u neposrednoj blizini Omladinskog jezera.

Osnovna ideja projekta je da omogući komforan boravak posetiocima uz mogućnost korišćenja različitih usluga, od sportskih i rekreativnih aktivnosti do učenja, odmora, kreativnih radionica i druženja.

 

 

S obzirom da se u blizini kompleksa nalaze područja sa resursima od naročitog značaja, poput podzemnih i površinskih voda, šuma, ribolovnih i lovnih područja, kao i zaštićena prirodna dobra, vodi se računa da tokom renoviranja i dogradnje odmarališta budu zaštićeni korišćenjem odgovarajućih mera u cilju sprečavanja bilo kakvih štetnih uticaja.

Uređenje kompleksa će biti izvedeno tako da se zaštiti priobalni deo Omladinskog jezera. Posebna pažnja posvećena je ozelenjavanju prostora, podizanju travnatih površina, izgradnji staza, platoa za sedenje, peščanika i fontana.
Kompleks se nalazi na površini od 4,5 hektara, sa preko 2.700 m² smeštajnog i pratećeg prostora, uključujući i terene za sport i rekreaciju. U toku su radovi na renoviranju postojećih i izgradnji novih objekata, a komleks će sadržati sledeće: restoran sa kuhinjom, smeštajni paviljoni, upravna zgrada, objekat za kulturno-zabavne i kongresne sadržaje, zgrada za društvene aktivnosti, objekat za rekreativne aktivnosti, svlačionice, bazen, otvoreni kafe uz bazen, letnja učionica i niz otvorenih sportskih terena.

 

     

Šta obići?


Kako stići do odmarališta?


Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this