O nama

 

Uporedo sa povećanjem broja fakulteta u našoj zemlji i podizanjem kvaliteta nastave, velika pažnja je posvećena razvijanju sveobuhvatnog pratećeg sistema kako bi se vodila briga o studentima i mladima, o kvalitetu njihovog života, školovanja, smeštaja, ishrane i mogućnostima za bavljenje sportom, kulturom i umetnošću, ali i odmorom, oporavkom i rekreacijom u specijalizovanim objektima.

ISTORIJAT

Ustanova studentsko odmaralište „Beograd“, kao naročita pogodnost za srpske studente, osnovana je 1948. godine u baraci dopremljenoj iz omladinskog akcijaškog naselja sa gradilišta pruge Šamac-Sarajevo. Danas, na tom mestu ispod Avale, izgrađen na temeljima starog obejekta, nalazi se reprezentativni kompleks „Radojka Lakić“.

 

Zvanično, Ustanova je osnovana odlukom Vlade Narodne Republike Srbije 31. decembra 1952. godine. Odmaralište na Zlatiboru, sastavljeno od četiri vile, zvanično je pripojeno Ustanovi 1992. godine, a u njen sastav je 1998. godine ušlo i Studentsko odmaralište „Palić“.
Danas, Ustanovu studentsko odmaralište „Beograd“ čine tri moderna kompleksa: na Avali, Zlatiboru i Paliću, koji pored osnovne, obrazovno-edukativne uloge za mlade i studente, imaju i velike mogućnosti za razvoj poslovno-kongresnog i sportsko-rekreativnog turizma.

OBJEKTI STUDENTSKOG ODMARALIŠTA

Ustanovu studentskih odmarališta čine sledeći reprezentativni kompleksi:

  1. Studentski kompleks „Radojka Lakić“ na Avali;
  2. Studentski kompleks „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru;
  3. Studentski kompleks „Palić“ na Paliću.

 

Visokokvalitetni kompleksi na Avali, Zlatiboru i Paliću nalaze se u posebno zaštićenim područjima prirode.

Reč je o reprezentativnim kompleksima, jedinstvenim po izgledu, nameni i ponudi. Naši objekti nude kvalitetan prostor za odmor, rekreaciju i učenje studenatima i omladini, ali i odlične mogućnosti za organizaciju svih vidova konferencija, seminara, stručnih skupova po visokim tehničkim i ostalim standardima turizma, kao i svu neophodnu infrastrukturu za pripremu sporskih timova.

Studentska odmarališta svojim kapacitetima i potencijalom pružaju korisnicima mogućnosti da realizuju svoje aktivnosti u prirodnom ambijentu i uz tradicionalnu srdačnost i gostoljubivost naših zaposlenih. Smešteni u specifičnim ambijentalnim i geografskim celinama, koja su od posebnog opšteg i nacionalnog značaja, kompleksi Studentskih odmarališta nude širok spektar pogodnosti svojim korisnicima, od korišćenja kongresnih sadržaja, sala i učionica za razvoj obrazovanja i edukaciju, do korišćenja sportskih i rekreativnih sadržaja poput sportskih terena, teretane, fitnes sale, trim staze i slično.

Iako su objekti Studentskih odmarališta prvenstveno namenjeni studentima i njihovom razvoju,  otvoreni su i za obrazovna, naučno-stručna i sportsko-rekreativna okupljanja, tako da usluge  odmarališta na Paliću, Avali i Zlatiboru  koriste predstavnici univerziteta i obrazovnih ustanova, državnih organa, institucija, kao i sporska i omladinska udruženja i organizacije. Treba istaći i činjenicu da su svi navedeni korisnici usluga studentskih odmarališta jedinstveni u stavu da naši objekti pružaju sjajne logističke mogućnosti i odličan kvalitet smeštaja i ishrane u kombinaciji sa veoma pristupačnim cenama usluga.

Program "Srbi za srbe iz regiona"

Program "Svet u srbiji"

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this