О нама

 

Упоредо са повећањем броја факултета у нашој земљи и подизањем квалитета наставе, велика пажња је посвећена развијању свеобухватног пратећег система како би се водила брига о студентима и младима, о квалитету њиховог живота, школовања, смештаја, исхране и могућностима за бављење спортом, културом и уметношћу, али и одмором, oпоравком и рекреацијом у специјализованим објектима.

ИСТОРИЈАТ

Установа студентско одмаралиште „Београд“, као нарочита погодност за српске студенте, основана је 1948. године у бараци допремљеној из омладинског акцијашког насеља са градилишта пруге Шамац-Сарајево. Данас, на том месту испод Авале, изграђен на темељима старог обејекта, налази се репрезентативни комплекс „Радојка Лакић“.

 

Званично, Установа је основана одлуком Владе Народне Републике Србије 31. децембра 1952. године. Одмаралиште на Златибору, састављено од четири виле, званично је припојено Установи 1992. године, а у њен састав је 1998. године ушло и Студентско одмаралиште „Палић“.
Данас, Установу студентско одмаралиште „Београд“ чине три модерна комплекса: на Авали, Златибору и Палићу, који поред основне, образовно-едукативне улоге за младе и студенте, имају и велике могућности за развој пословно-конгресног и спортско-рекреативног туризма.

ОБЈЕКТИ СТУДЕНТСКОГ ОДМАРАЛИШТА

Установу студентских одмаралишта чине следећи репрезентативни комплекси:

  1. Студентски комплекс „Радојка Лакић“ на Авали;
  2. Студентски комплекс „Ратко Митровић“ на Златибору;
  3. Студентски комплекс „Палић“ на Палићу.

 

Висококвалитетни комплекси на Авали, Златибору и Палићу налазе се у посебно заштићеним подручјима природе.

Реч је о репрезентативним комплексима, јединственим по изгледу, намени и понуди. Наши објекти нуде квалитетан простор за одмор, рекреацију и учење студенатима и омладини, али и одличне могућности за организацију свих видова конференција, семинара, стручних скупова по високим техничким и осталим стандардима туризма, као и сву неопходну инфраструктуру за припрему спорских тимова.

Студентска одмаралишта својим капацитетима и потенцијалом пружају корисницима могућности да реализују своје активности у природном амбијенту и уз традиционалну срдачност и гостољубивост наших запослених. Смештени у специфичним амбијенталним и географским целинама, која су од посебног општег и националног значаја, комплекси Студентских одмаралишта нуде широк спектар погодности својим корисницима, од коришћења конгресних садржаја, сала и учионица за развој образовања и едукацију, до коришћења спортских и рекреативних садржаја попут спортских терена, теретане, фитнес сале, трим стазе и слично.

Иако су објекти Студентских одмаралишта првенствено намењени студентима и њиховом развоју,  отворени су и за образовна, научно-стручна и спортско-рекреативна окупљања, тако да услуге  одмаралишта на Палићу, Авали и Златибору  користе представници универзитета и образовних установа, државних органа, институција, као и спорска и омладинска удружења и организације. Треба истаћи и чињеницу да су сви наведени корисници услуга студентских одмаралишта јединствени у ставу да наши објекти пружају сјајне логистичке могућности и одличан квалитет смештаја и исхране у комбинацији са веома приступачним ценама услуга.

Програм "Срби за србе из региона"

Програм "Свет у србији"

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this